KoolhavenPlanes – Feestdagen gids

Plaatsen om te zien, eten en gids voor logies

Avontuurvakanties op het eiland Mallorca

Veel bezoekers kiezen villa’s in Mallorca als een stijlvolle en luxueuze uitvalsbasis, er is zoveel te doen hier dat veel mensen net aankomen en dan activiteiten uitvoeren op basis van de weersomstandigheden. Zeilen en watersporten zijn te vinden op de meeste stranden, met een scala aan scholen en lessen beschikbaar voor beginners. Landelijke activiteiten zoals wandelen en paardrijden zijn goed verzorgd.

Het gevarieerde landschap van Mallorca omvat een aantal prachtige bergketens en canyons, ideaal voor wandelaars en biedt genoeg uitdagingen voor serieuze klimmers. Mallorca is een van de meest aantrekkelijke bestemmingen in Europa voor rotsklimmen, met veel kalksteenrots die voor een grote verscheidenheid aan beklimmingen zorgt.

Canyoning is een nieuwe sport die bij uitstek geschikt lijkt voor Mallorca. Het doel is vrij eenvoudig, om de kloof te volgen of naar beneden te streamen, maar de methode kan een uitdaging zijn! . Met verticale wanden van meer dan 200 meter hoog en watervallen tot 50 meter kan canyoning op Mallorca een spannende en lonende ervaring zijn.

Van zachte weiden tot geweldige bergkammen, wandelen op Mallorca kan zo zacht of extreem zijn als je wilt. Er zijn enkele echt spectaculaire pieken in het Sierra de Tramuntana-gebergte met bergtoppen van meer dan 1000 meter voor de meer avontuurlijke wandelaar.

Een ideale vakantie op Mallorca zou de beste delen van deze prachtige bestemming moeten meenemen. Er is een fantastisch strandaanbod op Mallorca, met windsurfen, jetskiën en zwemmen, duiken en snorkelen. Er zijn nogal wat drukke stranden rond het eiland die zijn opgezet voor traditionele vakantiegangers, maar andere meer afgelegen plekken zijn geschikt voor diegenen die meer geïnteresseerd zijn in avontuurlijke activiteiten.

Het windsleven is het hele jaar ideaal, en veel mensen komen hier om de sport te leren. Kajakken kan een geweldig dagje uit zijn, met een heerlijk ruige kustlijn en helder blauw water om van te genieten. Zeilen is hier ook een populaire sport, met competities, cursussen voor beginners en boten te huur langs de kust.

Iedereen die op zoek is naar een vakantiebestemming die een grote keuze aan activiteiten biedt, doet er goed aan om Mallorca te overwegen. Ontspannen aan het einde van een dag vol activiteiten op het land of op zee kan even aangenaam zijn, met enkele idyllische landelijke dorpen met een aantal charmante restaurants met smakelijke lokale gerechten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2019 KoolhavenPlanes - Feestdagen gids